Alva Studios West

Location: Brent 

Floor Area: 1450m2 sqm

Budget: £1.2m

Client: Pro-Lighting

Alva Studios West is an extensive fit out and refurbishment of a large warehouse into a high-tech photographic studio in West London. We worked collaboratively with the client, Alva Studios, to deliver London’s most pioneering photographic facility. The studios boast a range of bespoke features such as an automated, adjustable ceiling; mechanical green screens and an automated daylight control.

The studios are epic in scale, while the ancillary spaces - the lounges, restaurant, galleries, and snugs - are designed to a more human scale. Aesthetically, these spaces have a rich, luxurious feel which is derived from a contemporary interpretation of the industrial warehouse: polished screeds, full height pivoting crittall glazed screens and saw cut timber.