122 Landor Road, Clapham North

Ackroyd Lowrie has finished converting 122 Landor Road from a terraced shop into a residential dwelling. They made use of the recent changes in permitted development legislation to gain change of use from A1 (Retail) to C3 (Dwelling house) without requiring Planning Consent. 

The project also included refurbishing and extending the adjoining flat to create a pair of luxury, light-filled units, each with their own private garden in the heart of thriving Clapham North.

BeFunky Collage landor 2.jpg

AL introduced roof lights and a stunning light well to the basement. Bi-fold doors were also introduced to the rear, flooding the space with natural light and reducing the need for artificial light. This significant increase in a sense of space and light was achieved without affecting the privacy of the nearby properties. The rear doors open onto an intimate outdoor haven, designed to make optimal use of the limited space.

Overall thermal efficiency was improved by the use of insulated modern building materials in walls, doors and windows. The basement is now fully tanked to ensure warmth and ventilation.

London Stock brick was used to ensure a seamless match with the existing brick work.  The front exterior of the building has been replaced in a style that improves, but does not jar with surroundings.

 

Jon AckroydComment