Bessemer School

This extension to Bessemer Grange Primary School in Dulwich provides accommodation for a Children's Centre, Nursery and Tear 1 pupils. The brief for the project was not only to provide accommodation, but also to enliven the existing 1950s school buildings that had given a drab impression to pupils. The new extension sits at the heart of the school site and projects colour and life onto the street front. 

The structure of the building is a made of pre-fabricated timber panels, engineered in Germany and brought to site where they were assembled by crane. The insulation and cladding are also timber, which means that the carbon footprint of the building is as low as possible. 

Oliver Lowrie undertook the concept design and Jon Ackroyd administered the project on site for Architype Ltd.  The project was the subject of a BSRIA post-occupancy evaluation where it was rated amongst the top 5% of building ever surveyed by its users.